Vanaf nu ook weer Dubbelen

Beste leden,

Klik hier voor de aanvullende richtlijnen

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van afgelopen week heeft de KNLTB en dus ook de Franeker Tennis Club besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen,

4 spelers op een baan bij tennis is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Toss activiteiten zijn helaas nog niet mogelijk omdat de baan van te voren gereserveerd moet worden.

Het clubhuis en terras moeten, volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines, nog gesloten blijven tot 1 september.

Daarnaast gelden uiteraard nog steeds onderstaande regels voor het Vrij Tennissen.

• Online reserveren van een baan is verplicht
    Om te kunnen spelen ben je verplicht om online een baan te reserveren. Zonder reservering mag je helaas nog steeds niet het park betreden. Reserveren kan via de clubapp.
  • Speeltijd

Per reservering tot 18:00 uur 60 minuten speeltijd incl. vegen. Daarna 45 minuten.

• Verplichte looproute
    Baan 1/2/3 worden betreden via baan 1 en verlaten via baan 3

Baan 4/5/6 worden betreden via baan 6 en verlaten via baan 4

Baan 10/11 worden betreden via baan 10 en verlaten via baan 11

• Aanwezig zijn 5 minuten voor aanvang

Bij de ingang van de betreffende baanvakken en 1,5 afstand van elkaar houden. Het veld betreden nadat de vorige spelers het veld hebben verlaten via de aangewezen uitgang.

• Regels tijdens het spelen
    Markeer je tennisballen (bijv met een stift), maak geen gebruik van de scoreborden, geen high fives en loop bij wisselen van speelhelft met de klok mee.
  • Vegen banen
    Houdt in het uur speeltijd ook rekening met het vegen van de baan zodat iedereen op de aangegeven tijd de baan op kan. In de avonduren is het verzoek om de gravelbanen alleen na het laatste spel te vegen om zoveel mogelijk speeltijd te houden.
  • Gelijk na het spelen het park verlaten
    Na het spelen en vegen, dien je het park direct te verlaten. Even napraten kan op het parkeerterrein met inachtneming van 1,5 m afstand.
  • Clubgebouw is gesloten met uitzondering van de toiletten
    Het clubgebouw en de kleedruimtes zijn gesloten met uitzondering van de toiletten in de hal. Die mogen in uiterste nood gebruikt worden. De kantine is alleen toegankelijk voor toezichthouders en trainers. De toiletten worden dagelijks gereinigd.
  • Geen publiek
    Er mag geen publiek komen kijken op het park. Dus ook geen ouders die willen kijken bij de training van hun kinderen. Op het park zijn dus alleen spelers met een reservering aanwezig of lessers.
  • Zoveel als mogelijk overdag reserveren
    Is het mogelijk om overdag te tennissen dan verzoeken we je om dat te doen, zodat er ’s avonds ruimte overblijft voor de mensen die overdag niet kunnen tennissen.
  • Tot Slot

Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw gezin/huishouden één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging, verlies van reuk/smaak.

Namens het bestuur van de Franeker Tennis Club

Jan Harold Warrink, voorzitter