Kantine weer open

Beste leden van FTC

Na een aantal maanden gesloten te zijn geweest heeft premier Rutte tijdens de laatste persconferentie aangegeven dat de sportkantines, binnensportaccommodaties en terrassen per 1 juli weer open kunnen.

Dat is voor onze vereniging erg goed nieuws.

Uiteraard blijft altijd de 1,5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt.

Om de kantine en het terras “Corona Proof” te maken, zijn wij, met een aantal vrijwilligers meteen aan de slag gegaan om dit voor elkaar te krijgen.

Eerst is de kantine van binnen helemaal schoon gemaakt en zijn de nodige snoei- en onkruidwerkzaamheden rondom het terras uitgevoerd.

Ook zijn er in en rondom de kantine markeringen aangebracht die de looproute aangeven. De terrastafels en stoelen zijn dusdanig neergezet dat de 1,5 meter regel is gewaarborgd.

Voor het gebruik maken van de kantine zijn de nodige maatregelen getroffen. In het belang van ieders gezondheid dient men deze regels goed na te leven.

Hieronder de regels:

• Handen bij ingang park desinfecteren en op de desbetreffende desinfectiehoeken;
  • Volg de looplijnen die zijn uitgezet;
  • Tafels en stoelen in de kantine en/of terras niet verplaatsen;
  • Het online baan reserveren via de KNLTB club app is verplicht;
  • Vul thuis alvast je bidon;
  • Bij voorkeur met Pin betalen/contactloos

Gebruik maken van de kantine in de zomervakantie;

Het reguliere kantine dienstrooster voor de voorjaarscompetitie is komen te vervallen. Wij willen leden wel de mogelijkheid bieden om in de zomervakantie gebruik te maken van de kantine. Hieraan zijn voorwaarden/ regels verbonden.

Wil je doordeweeks gebruikmaken van de kantine, dan graag een mailtje sturen naar kantine@franekertennisclub.nl·

Diegene die de mail stuurt, wordt voor de desbetreffende dag geautoriseerd om de kantine te openen en is tevens verantwoordelijk voor het afsluiten van de kantine. De regels hieromtrent worden zichtbaar achter de bar gehangen, zodat een ieder weet wat er van hem/ haar verwacht wordt.

• Dit geldt ook voor de toss ochtenden;
  • Daarnaast blijven de gebruikelijke regels van het RIVM van kracht;
  • Heeft u klachten, blijf thuis;
  • Ben je 18 jaar of ouder houdt 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Desinfecteer je handen bij de aangegeven desinfectiezuilen;
  • Vermijd drukte;
  • Schudt geen handen en geen high fives;
  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

We vertrouwen erop dat een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt en willen jullie uitdrukkelijk wijzen op het feit dat er controles door de gemeente uitgevoerd kunnen genieten worden. Bij overtreding van de regels kan de club per overtreding een boete krijgen die kan oplopen tot EUR 4.000,=. In geval van overtreding sluiten wij niet uit dat we boetes gaan verhalen op de overtreder.

Maar zover willen we het natuurlijk niet laten komen en hopen we op een gezellige nazit op het terras en in de kantine.

Mogelijk worden in de zomerperiode nog een aantal toernooitjes georganiseerd, waarbij we jullie weer hopen te ontmoeten. Nadere berichtgeving hierover volgt.

Over de kantinebezetting tijdens de competitie die in september gaat plaatsvinden, volgt t.z.t nog berichtgeving.

Laten we het weer gezellig maken met inachtneming van de regels en houd rekening met elkaar.

Hopelijk zien wij jullie allen binnenkort weer op ons paviljoen, maar heb je klachten neem geen risico niet voor jezelf maar zeker niet voor anderen en blijf dan thuis.

Blijf gezond.

De kantinecommissie