Kantinerooster

Van de kantinecommissie

Bijgaand het kantinerooster wintercompetitie 2018/2019 (tot 1 januari 2019)

Hieronder volgen de gebruikelijke “spelregels” en het nieuwe rooster.

Instructie Verantwoord Alcohol
Alle barvrijwilligers dienen volgens de Horecavergunning, een Instructie Verantwoord Alcohol schenken te volgen. Een aantal barvrijwilligers hebben deze test afgelopen jaar gedaan en de certificaten van deze mensen zijn te vinden in een map op de bar bij de kassa. Wij zullen de link naar de digitale test nogmaals toezenden voor iedereen die de instructie nog niet heeft gevolgd/behaald. Het is een kleine moeite en je bent na het behalen van deze test voor altijd bevoegd om als barvrijwilliger aan de slag te gaan. Voor de vereniging is dit erg belangrijk omdat de gemeente een (behoorlijke) boete kan opleggen als een barvrijwilliger geen certificaat heeft.

Praktische zaken

Wat betreft de kantinedienst willen wij graag een aantal zaken op een rijtje zetten.
De tijden waarop de kantine geopend is en de mensen die ingedeeld staan aanwezig moeten zijn,
zijn als volgt:
Reguliere kantinedienst (maandag tot vrijdag): 19:00 uur, bij een competitieavond om 18:30 uur aanwezig
Zaterdagcompetitie: 12:45 uur
Zondagcompetitie: 09:00 uur
Start toernooien: In overleg met de wedstrijd- of jeugdcommissie

Weekhoofden

De weekhoofden zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van hun week. Eventueel instrueren van de vrijwilliger of coördineren als iemand niet op komt dagen. Wanneer je onverwacht niet kunt, zoek dan een vervanger of ruil met iemand, maar laat dit wel weten aan het weekhoofd.

Toegang
Wanneer je opgenomen bent in het rooster, heb je op de datum waarop je ingeroosterd staat toegang tot de kantine met je tennispasje. Deze haal je door de lezer aan de achterzijde van het gebouw. Zodra je binnenkomt haal je de sleutel van de muur naast het alarm links om de hoek bij de ingang. Met de kleine sleutel schakel je het alarm uit, met de grote sleutel kun je verder naar binnen. Hang de sleutel, nadat je alle deuren hebt geopend, weer terug aan het haakje.

Handleiding
Op de bar ligt een nieuwe map met een handleiding. Neem deze op je gemak even door. Het is niet veel, maar wel prettig dat je weet wat er van je verwacht wordt. Tevens ligt er een handleiding voor de bediening van de kassa. Nieuw dit jaar is het betalen via de pin!!

Koffie
Bij toernooien of competitie kun je met het koffieapparaat die in de keuken staat koffiezetten en een voorraad maken in de thermoskannen.

Indeling kantinerooster
We hebben alle competitieteams ingedeeld. Een aantal teams hebben we op 2 avonden ingeroosterd. Het is niet de bedoeling dat je dan met je hele team op komt dagen, maar een verdeling maakt. Op de doordeweekse avonden sta je in principe tot 23:00 uur ingeroosterd. Als het iets later dan 23:00 uur wordt en je naar huis wilt, overleg dan even met de mensen die er nog zitten wie er af gaat sluiten. Het is wel van belang dat de persoon die de dienst overneemt op de hoogte is van de ‘afsluitprocedure’. Zorg ervoor dat je alle koelkasten bijgevuld hebt en alles opgeruimd en schoon is. Je kunt de kassa opmaken en afsluiten volgens de instructie die naast de kassa ligt.

Consumptie tijdens de kantinedienst
Tijdens een kantinedienst is voor de barvrijwilliger de koffie/thee gratis en mogen twee (niet-alcoholische) consumpties genuttigd worden. Het is de bedoeling dat je deze consumptie(s) wel aan slaat in het kassasysteem (onder eigen gebruik) zodat we het eigen gebruik goed inzichtelijk hebben.

Zijn er vragen, ideeën of opmerkingen laat het iemand van de commissie weten zodat wij er wat mee kunnen.
En mocht je niet ingeroosterd staan, maar wel graag een keer mee wil draaien -> laat het ons weten! Zoals jullie weten “vele handen maken licht werk”.

Wij wensen iedereen een sportief, gezellig en consumptierijk tennisseizoen toe!

Groeten van Richard, Vronie, Bart, Diana & Houkje.